Calvin Klein | CK All

Serie anbefalinger | Norske serier #1

? SKAM – Sæson 1, 2, 3 & 4

SKAM er en norsk tv-serie der har taget verden med storm. Normalt ville jeg have skrevet en ungdoms serie, men det undlader jeg pænt, da jeg ved at aldersgruppen spænder meget bredt for hvem der ser serien. Serien handler om en gruppe unge mennesker fra Hartvig Nissen gymnasium i Oslo der roder med hver deres problemer og giver os et billede af hvordan det er at være teenager i nutiden og hvilke problemstillinger man står overfor.  Der er fire sæsoner med en hovedperson i hver sæson. Serien byder desuden på realtid hvilket vil sige at de viser klip der foregår på det tidspunkt vi er i, samt sms’er, chat og emails på tidspunkter der stemmer overens med hvad klokken er i realtid. Det gør serien mere virkelighedstro og giver et indtryk af at karaktererne er ægte. Alt det kan man følge inde på SKAM’s hjemmeside lige her. Der vises også små klip løbende i ugen som jo så stemmer overens med sms’er mm., som så bliver til det fulde afsnit man kan se fredag aften (søndag i Danmark).

Sæson 1 – Eva Kviig Mohn
Eva er hovedperson i sæson 1 hvor man bliver introduceret til den pigegruppe af veninder hun får og som man kommer til at følge i resten af serien. Derud over følger man hendes kamp med Ingrid, hendes tidligere bedste veninde, hun er uvenner med samt hendes forhold til kæresten Jonas.

Sæson 2 – Noora Amalie Sætre
I anden sæson af SKAM følger vi Noora. Pigegruppen er stadig meget i fokus, men sæsonen handler primært om Noora’s indledende forhold til bad boy drengen, William, fra 3.G. Samtidig er der i sæsonen fokus på hævnporno.

Sæson 3 – Isak Valtersen
Isak som vi så en del til i sæson 1 er hovedperson i sæson 3 hvor der sættes fokus på hans seksualitet som homoseksuel som han har svært ved at acceptere først samt tale med andre om. Derud over møder vi Even, og følger her Isak og Even’s vej til hinanden. Sæsonen sætter desuden fokus på psykisk sygdom.

Sæson 4 – Sana Bakkoush
Fra kærligheden springer vi lidt mere over i religion afdelingen hvor vi møder Sana i sæson 4. Desværre også den sidste sæson. Den slutter 16. juni og kører derfor stadigvæk. Indtil videre har vi fulgt Sana’s kamp om at få hendes religion til at passe ind i en vennekreds med ikke-religiøse veninder og venner og forelskelse i en fyr der ikke tror på Allah..

Læs også: Netflix anbefalinger | Serier #3

Det er en vanvittig fed og dejlig serie med så mange vigtige emner. Alt i serien er fuldstændig genialt sat sammen. Der er så meget at læse imellem linjerne som så kan overanalyseres så tosset man vil. Musikken er genial og perfekt sat sammen til scenerne. Ja, what to say. Den er ikke hypet for sjov. Den er GENIAL, intet mindre. Tror næppe jeg vil møde en anden serie der vil nå SKAM til sokkeholderne.

Mine favorit sæsoner er helt klart sæson 2 som så lige bliver toppet af sæson 3 som har fejet benene fuldstændig væk under mig – og jeg ved jeg ikke er alene om det 😉 Jeg kan godt forstå hvis man ikke kan koge mere suppe på serien og mange af skuespillerne med garanti vil videre i teksten. Men med det sagt, så er jeg sgu lidt øv over at den sidste sæson i det mindste ikke er Vildes. Hun startede jo lidt serien med at samle pigerne om hendes russebuss ævl og burde da også afslutte det med stil med en flot skoleafslutning og kæmpe fest med kos og kjærlighet!

? Unge Lovende – Sæson 1 & 2

Unge Lovende er en norsk dramaserie der følger tre piger i 20’erne: Nenne, Elise og Alex der hver især jagter deres drømme. Her møder de selvfølgelig hver især modstand undervejs og kæmper nogle kampe. Serien sætter her fokus på kærligheds problemer, skilsmisse, intriger, psykisk sygdom, mm.

Sæson 1
I sæson 1 bliver vi introduceret for de tre piger Nenne, Elise og Alex. Nenne arbejder på at få udgivet sin bog, Elise kæmper med at slå igen som komiker og Alex søger ind på teaterskolen.

Sæson 2
I sæson 2 kæmper pigerne stadig med deres drømme og mange ting eskalerer heri sæson 2 som man så følger dem i et forsøg på at rede ud.

Imens jeg ventede på at sæson 4 af SKAM ville starte, slugte jeg serien her rimelig hurtigt. Den er et godt alternativ til SKAM der kommer igennem mange af de samme emner bare lidt længere fremme i livet. Hver sæson har desværre kun seks afsnit og den sidste sæson sluttede rimelig åbent, så jeg håber da på en sæson 3? Unge Lovende kan ses på TV2 Play. Se den her. 🙂 Har I set nogle af disse serier?

Følg bloggen på de sociale medier og bliv opdateret om nye indlæg:
Facebook | Instagram |
Bloglovin

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Calvin Klein | CK All