Månedens favoritter | April

Netflix anbefalinger | Serier #3

Døde piger lyver ikke Thirteen Reasons Why Netflix Anbefalinger? Døde piger lyver ikke
Clay Jensens klassekammerat og crush, Hannah Baker, begår pludseligt selvmord. Han forstår ikke hvorfor, men inden længe lander en kasse med kassettebånd foran hans dør med 13 grunde til hvorfor Hannah har begået selvmord. Inden selvmordet indtalte Hannah 13 bånd med 13 personer der er skyld i hendes sorg, svigt og smerte. Da det kun er de involverede der modtager båndene, må Clay tålmodigt lytte til båndene i rækkefølge, for at finde ud af hvorfor han bærer en del af skylden. Igennem båndene bliver der løftet sløret for en masse hemmeligheder om både Hannah og hendes klassekammerater.

Læs også: Netflix anbefalinger | Serier #1

Serien her er bygget på den oprindelige bog 13 reasons why. Jeg har ikke selv læst bogen, men er blevet anbefalet det, hvilket jeg har tænkt mig at gøre snart. Serien er enormt vigtig og medrivende. Mobning sker hver dag og hele tiden og det ødelægger så mange liv, hvilket tit bliver overset eller skubbet til siden. Serien illustrerer super godt de “situationer” der sker i den virkelige verden med nøgen billeder, slut shaming, misbrug, popularitet, onde rygter, mm., som hurtigt spredes og gør folks liv til et levende helved. Den er enormt rørende at følge og selve handlingen med kassettebåndene man følger igennem sæsonen er en spændende og anderledes måde at følge det vigtige budskab. Jeg glæder mig til at se sæson 2, da sæson 1 sluttede åbent og med mange spørgsmål. Indtil da vil jeg virkelig anbefale jer at se den. Jeg slugte den på to dage 🙂

Shameless Netflix anbefalinger? Shameless (U.S)
Serien følger en dysfunktionel familie bestående af faren Frank Gallagher og hans seks børn. Frank bruger al sin tid på at være fuld imens hans børn lærer at få hverdagen til at fungere ved at tage sig af hinanden og prøve at få alting til at hænge sammen. Serien skildrer en alvorlig grad af fattighed hvor man fra dag til dag forsøger at skaffe til dagen og vejen samt en skildring om hvilken effekt Franks alkoholmisbrug har på familien. I nabolaget møder vi også den OCD ramte Sheila, hendes kristne mand Eddie og deres datter Karen der i mangel på opmærksomhed provokerer med sin seksuelle udskejelser. Et andet par vi også møder er Gallagher familiens bedste venner Veronica og Kevin som altid er der for familien og selv har nogle spøjse ting i ærmet undervejs.

Læs også: Netflix anbefalinger | Serier #2

En super fed serie som faktisk er lavet mange år før i England og som også kan findes på Netflix. Men jeg kan bedst lide denne version og disse karakterer. Igen en serie med vigtige budskaber som også sker i den virkelige verden hver dag. Fattigdom, misbrug, omdømme, kriminalitet, seksualitet, psykisk sygdom, mm. Udover dens vigtige budskaber er serien også kanon sjov og personerne der spiller de forskellige karakterer i Gallagher familien gør det bare kanon godt. Og så foregår serien over nogle år, så man ser dem samtidig vokse op og blive ældre, hvilket jeg også super godt kan lide. Selvom det er usle kår de lever under og nogle hårde ting der går igennem, kan man ikke lade være at holde af dem og ønske sig som en del af The Gallaghers 😀 Har I set nogle af disse serier? Hvilke serier følger I med i lige nu?

Følg bloggen på de sociale medier og bliv opdateret om nye indlæg:
Facebook | Instagram | Bloglovin

2 kommentarer

  • […] Læs også: Netflix anbefalinger | Serier #3 […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

    Jeg er netop begyndt på døde piger.. er kun ved afsnit to. Den er god men synes ikke helt den lever op til hypen. Men jeg skal klart se den færdig.
    I en helt anden genre: Girlboss. Den er god og underholdende. Kan anbefales hvis man søger lidt lettere fordøjeligt ?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens favoritter | April