Julekalender låge | 8. december

Julekalender låge | 9. december

OKIRÓI produkterGLÆDELIG 9. DECEMBER

I dagens låge kan I vinde tre forskellige hudpleje produkter fra det spændende mærke OKIRÓI. I kan vinde: Intense Moisturizing Cream, Moisturising Body Lotion og Renewing Moisture Night Cream Mask. Det specielle ved disse produkter er at de indeholder æselmælk, hvilket er en af de reneste og mest naturlige ingredienser med bevist virkning indenfor skønhed og hudpleje.

Her er hvad der blandt andet står på deres hjemmeside om æselmælkens virkning:

“Vitaminer, som A, B1, B6, D og E og særligt høje mængder vitamin C, mineraler, som kalcium,magnesium, fosfor, natrium, jern, zink og proteiner, skaber tilsammen et fugtgivende lag, til de øverste hudlag med øjeblikkelig og synlige resultater. Proteiner, med aminosyrer, der er med til syntesen af naturlig hydrering (NPH) plejer og styrker huden.

Da æselmælk skænker huden mere end 40% af de nødvendige aminosyrer, er det derfor en aktiv ingrediens, der hjælper til bevarelsen af normal metabolsk aktivitet af cellerne, mens dens bestanddele aktivt bidrager til syntesen af kollagen, elastin og keratin, som er vigtige og nødvendige materialer, hvis man nærer ønsket om en sund og stærk hud ? der kan klare tidens gang.”

REGLER:
Følg bloggen på facebook HER
Skriv en kommentar 
hvor I fortæller hvordan jeres juleaften forløber (hvad laver I, hvornår laver I hvad, hvad spiser I som regel, traditioner, osv)

Held og lykke! 🙂
– Lågen er venligst sponsoreret af OKIRÒI/Dahl PR

Om julekalenderen: 
Julekalenderen består af 24 låger herinde på bloggen. De første 12 vindere trækkes den 14 december og de resterende 12 vindere trækkes den 26 december. Vinderne vil blive tilfældigt udtrukket via random.org og offentliggjort herinde på bloggen og på bloggens facebook side. Man skal have dansk adresse og hvis man er under 18 år skal man have forældres tilladelse til at deltage. 

75 kommentarer

 • Line JH

  Når min familie fejre juleaften, bruger vi dagen på at pynte juletræ og pyntet lidt ekstra op til gæsterne kommer. Vi spiser omkring kl. 18, bagefter danser vi om juletræet, hvor der efterfølgende bliver sat juleslik på bordet og der åbnes gaver 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella Bjerregaard

  Vi plejer at mødes ved 15 tiden hos os og spise lidt juleguf, og se juleshow.
  Så spiser vi ca ved 18tiden.
  Bagefter går vi om juletræ og åbner pakker, hvilket ca tar 2 timer. Vi gir en gave af gange og først når den er åbnet bliver der givet en ny.
  Så spiser vi ris al M, og får kaffe. Og til sidst spiller vi pakkespil!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • malene grove

  Når vi fejrer jul hos mormor og morfar (mine forældre) mødes vi der om eftermiddagen og følges ad i kirke, som altid har været en tradition, at vi starter juleaften der…super hyggeligt 🙂
  Når vi kommer hjem, hjælpes vi voksne (primært kvinderne) ad med at få maden lavet færdig. Så spiser vi og hygger meget under middagen. Efter middagen, bærer morfar de sidste gaver ind til træet og det bliver tændt. Så skal der danses og skråles rundt om træet 🙂 Siden børnene var små, har det været fast tradition at de skiftes til at vælge en sang eller salme. Og selvom de er store nu (den yngste er 16 år), så holder de stadig ved, at de vil vælge 😀
  Når vi er færdige med at danse om træet, sætter vi os og så er der et par stykker der finder gaver til alle. Men vi tager en person af gangen og ser mens der bliver pakket op og så videre til næste. Når alle har fået starter vi forfra på samme måde.
  Efter vi er færdige med udpakningen står den på kaffe eller andet drikkelse og masser af godter og frugt. Hvis der er nogen der har været heldige, at få brætspil i julegave, plejer børnene straks at gå igang med at spille. Resten af aftenen hygger vi indtil vi tager hjem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Syntes det er lidt svært at svare på, da jeg ee blevet single i år og stadig ikke ved hvor eller med hvem jeg skal tilbringe juleaften med. Måske bliver det helt alene hvem ved.
  De sidste 16 år har jeg tilbragt juleaften med min eksmand eller ekskæreste’s familie, og der plejede vi at samledes til spisning med både and og flæskesteg (det er mig der har fået anden med i traditionen) vi hygger og spiser. Efter maden går vi ind til juletræet også danser/går vi rundt om juletræet mens vi synger salmer. Så vælger den yngste en gave ud og læser navnet op på pakken. Gaven bliver pakket op, og personen der dik en gave vælge næste pakke. Når alle pakkerne er pakket ud, spiser vi Risalamande og den der har mandlen får selvfølgelig mandelgaven.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla K. Olesen

  Vi starter med at gå i kirken om eftermiddagen, at hygge med at gøre os klar sammen, julemiddag, ris ala mande, dansen om juletræet og gaver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine B

  Vi laver altid det samme. Vi spiser, hygger,danser om juletræ og åbner gaver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja Lyno-Hansen

  Vi starter ud med at pynte juletræ julemorgen, derfter hygger vi os i løbet af dagen og gør os fine til juleaften.
  Om aftenen tager vi alle sammen i kirke og derefter hjem og spiser den store julemiddag.
  Efterfølgende danser vi om juletræet og slutter af med at åbne gaver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Lang Hansen

  Stille og roligt med andesteg, dessert, grin og vin 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi holder juleaften herhjemme ved os – min mand og jeg og vores 4 børn. Ved 17-tiden kommer begge hold bedsteforældre. Og kort tid efter sætter vi os til bords og spise andesteg med diverse tilbehør – til dessert er der risalamande, selvfølgelig med mandel og mandelgave. Efter maden rydder vi lidt op – og så danser vi om juletræ.
  Når vi har danset finder vi lidt konfekt, kaffe, te, sodavand osv. frem – og så er det tid til pakker. Det bliver ofte sent inden vi er færdige, da der kun bliver pakket en pakke op af gangen.
  Det plejer at være rigtig hyggeligt 🙂
  Glædelig jul 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miatilda Andersen

  Jeg er så heldig at min eks er kok, og det er der vi fejrer jul. Jeg må slet ikke komme i køkkenet, så jeg går i kirke – den årlige syndsforladelse, og slapper af. Efter middagen, synger og danser vi om træet, og så får vi gaver. Stille og rolig juleaften uden stress.. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Vi har vist en meget traditionel juleaften 🙂
  Vi ser ALTID Disneys juleshow, os børn 😉 Mens der bliver lavet mad. Vi er så heldige at vi både for and, gås, kalkun OG flæsesteg (vi er en enorm familie, der holder jul sammen).
  Når vi har spist, slår vi mave og hygger. Derefter skal der danses om juletræ og de små i familien deler gaver ud. Vi åbner en gave på skift. Derefter er det risalamande tid <3 Min absolutte yndlingsdessert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line J

  Der er nogle ting der skifter fra år til år og aktiviteter efter hvilken familie vi er hos.
  Vi skifter mellem at være hos min kærestes/svigerfamilien og hos min.
  Ved begge familie er der dig Disneys juleshow! Det er VIGTIGT og bliver altså ikke jul uden.
  Flæskesteg, and og rigtig god sovs i rigelige mængder hører sig også til.
  Risalamande med mandelgave, dansen om juletræet og gaver runder aften af på en dejlig måde ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elise

  Vi hygger med madlavning og Disneys juleshow om formiddagen.
  Så spiser vi and og flæskesteg, derefter ris a la mande.
  Når vi har siddet lidt og slået mave, så danser vi om juletræ, synger 5-6 sange og så er der gaver.
  De år hvor vi ikke er så mange, som i år, så deles der en gave ud ad gangen og der pakkes op før den næste deles ud.
  Til sidst spiser vi mormors hjemmebagte franskbrød med hjemmelavet rullepølse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai O.

  ÆSELMÆLK! Whaaat! Det har jeg aldrig hørt om! Nåmen, vi slapper af og daser hele dagen lang. Ungerne ser alt det tegnefilm, de vil. Vi ser selvfølgelig også Disneys Juleshow. Nogle går i kirke, andre flader bare ud hele dagen. Nogen står for maden, andre dækker bord. Vi er uformelle og det er rart. Måske tager vi lige lidt rødt på læberne, nogen af os 😉 Så spiser vi, danser om træet, pakker gaver op – og når ungerne sover, spiller de voksne pakkespil 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Marie Rasmussen

  I løbet af dagen forbereder vi mad. Primært min mor og mormor. Omkring 18.30 spiser vi. Bagefter får vi risalamande med tilhørende mandelgave (som jeg aldrig får, da jeg virkelig ikke kan li risalamande!)… Og derefter sidder vi og snakker ved bordet inden vi synger mens vi går rundt om juletræet og til sidst pakker vi gaver op, én efter én. ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leslie B.S.

  Vi plejer at få lidt Glögg om eftermiddagen, mens der nydes lidt julefilm og al tilberedning er igang samtidig. Til julemiddag får vi som regel: Flæskesteg, and, brunede kartofler, hvide kartofler, rødkål, brun sovs og chips (franske kartofler) dertil. Alt imens høres der selvfølgelig julemusik. Nu kan jeg så ikke huske resten af rækkefølgen 😀 men tror det åbning af julegaver, Ris a la mande og pakkespil.
  Så hyggelig en dag, der altid går alt for hurtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Borup

  Vores jul er stille og rolig. Om eftermiddagen tager vi hjem til min familie. Vi spiser klassisk julemiddag, danser om juletræ og får gaver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sasha Kamprad

  Jeg har ingen faste traditioner juleaften, da jeg de sidste mange år ikke har holdt noget fast sted eller med de samme personer.

  I år skal jeg holde med min kæreste og hans familie for første gang, så må tage deres traditioner som en overraskelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vicki Andersen

  Vi spiser and med alt der hører til sammen, og bagefter er der selvfølgelig ria ala mande med mandelgave. Så danser vi om juletræet og synger. Derefter kommer der konfekt og slik på bordet mens vi på skift finder en gave under træet og giver til den, pakken tilhører. Så når vi har åbnet gaverne hygger vi bare til sent om aftenen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min jul er ret traditionel, kan jeg læse mig frem til! 🙂 Vi holder i min familie jul på skift – først hos min mors side af familien, næste år ved min fars. Vi får altid både and og flæskesteg, samt brune kartofler og risalamande – og der er altid mandelgave! Derefter får vi som regel en kop kaffe inden vi synger omkring træet – vi vælger altid en sang hver, hvilket for de mindste kan være lidt uoverskueligt når vi er en 10-12 stykker, der fejre jul sammen. Men det er rigtig hyggeligt! 😉 Derefter pakker vi op, en gave af gangen, og der tager som regel en 3-4 timer. En ny tradition er, at jeg er begyndt at tage i kirke juleaftensdag med min gamle nabo fra mit barndomshjem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Juhl

  Dagen går med at forberede mad og pynte juletræ, dække bord mm.
  Vi spiser ved 18-19 tiden og danser om juletræet ved 20-21 tiden(vi er lidt langsomme til at spise (; ) derefter åbner vi gaver og så slappes der af med hygge i sofaen <3
  Vi kommer altid ret sent i seng 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie N

  De produkter lyder spændende! 😀 Vi ser først disneysjuleshow og så spiser vi mad, (brune kartoffler, rødkålssalat, flæskesteg og and til de andre og nøddepate til mig :P) så danser vi om juletræ og derefter spiser vi risalamande og ser hvem der får mandlen. Og til sidst pakker vi gaver op 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja F

  I år skal vi være ved min svigerfamilie. De går i kirke, spiser kalkun og får besøg af “julemanden”. Alt sammen noget jeg ikke er vant til, så det er sjovt at prøve noget nyt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luisa Gozun

  I min familie har vi altid gjort en hel dag ud af det og meget traditionelt. Om morgenen lå der en pakke til os børn med noget vi kunne få tiden til at gå med. Så ellers hygge med guf og juletv hele dagen mens duften af julemad bliver kraftigere og kraftigere. Herefter middag, så risalamande og så har vi tit lavet et pakkespil, for st trække tiden lidt. Selvom vi alle føler vi går igang med dansen om træet lidt for tidligt, ender den næsten altid at ramme midnat inden gaverne er pakket op. Om det er for mange gaver eller for langsomme personer, ved jeg ikke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Ser Disney juleshow. Spiser flæskesteg og and med det hele og ris Alamande til dessert. Der danses og synges lidt og der bliver pakket gaver op bagefter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I år er første år, hvor mine forældre ikke er sammen, så jeg ved faktisk ikke, hvad traditionerne bliver fremover, men i år skal vi da holde jul med min far hos min onkel og tante sammen med min farmor og farfar. Jeg ved ikke, hvordan det fungerer, men godt bliver det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jessica Hansen

  I år ved jeg faktisk ikke hvordan vores juleaften kommer til at forløbe, da jeg for første gang skal holde den med min svigerfamilie og skal opleve deres traditioner <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Vinter

  Om eftermiddagen starter vi med at pynte træet, så er der gang i køkkenet medens familien ser Disney Show, vi spiser lidt tidligt af hensyn til de små, vi får andesteg og flæskesteg, med masser af brune kartofler og rødkål, derefter risalamande, der er mandelgave til børnene og en til de voksne. Så ryddes køkkenet op og der slappes lidt af inden vi går om juletræet og synger. Gaverne deles ud ved at en tager en pakke til sig selv og pakker op, når alle har set pakken, finder vedkommende en pakke til den næste og sådan bliver vi ved ! Der er knas og frugt og nødder på bordet !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna-Louise Petersen

  Jeg holder ofte kun jul med min mor, (hvertfald indtil videre), så det er meget afslappet. Vi plejer at hygge om eftermiddagen med småkager, julekalender og måske lidt juleklip og pyntning af juletræet. Ved aften tiden spiser vi, som altid, flæskesteg med det hele, og senere ris Ala mandel. Bagefter samles vi og åbner gaverne. Hygger og snakker resten af aften❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise J

  Juleaften holdes hos mine forældre i mit barndomshjem med mine forældre og søskende (som stadig bor hjemme). Vi er 7 personer og alt er stille og roligt. Til frokost spiser vi tarteletter og frugtsalat, hvor min kæreste og evt. mine søskendes kærester kommer forbi og spiser med. Eftermiddagen er stille og rolig, vi dækker bord, har maden i ovnen. Vi plejer at spise omkring kl 18, en lækker julemenu med det hele. Senere ris ala mande og så dans om træet og uddeling af gaver. Resten af aftenen forløber med juleguf, spil hele familien og ellers bare ren hygge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille Andersen

  I år skal jeg først svede over gryderne, så spiser vi, spiser ris a la mande, danser om træet, pakker gaver ud, spiser for meget juleslik og til sidst spiller vi pakkeleg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Seidelin

  Vi mødes og er sammen hele dagen og ‘løfter i flok’ – i år støder jeg dog til senere da jeg skal i dagvagt som sygeplejerske.
  Vi pyntet juletræ sammen, dækker op, forbereder maden, går i kirke. Vi holder ‘pause’ midt på dagen hvor vi drikker kaffe og får lidt lækkert – her ser vi billeder fra året der er gået, taler om minderne – både godt og skidt. Det er en dejlig tradition for både voksne og børn. Så spiser vi julemad ved 18-tiden, danser om juletræet og synger mange sange, julemanden plejer at kigge forbi. Så pakkes der gaver op, hygges med øl,sodavand og konfekt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Leth D

  Vi spiser det helt traditionelle julemad, and og flæskesteg mit alles, og derefter ris a la mande.
  Senere danser vi om juletræet og synger 3-4 sange (2 første og 2 sidste vers) og så bliver gaverne pakket op, en efter en.. meget hyggelig aften;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Jakobsen

  Vi mødes hele familien og spiser frokost. Dagen går med hygge, spil og julegodter. Efter et besøg på kirkegården laver vi mad sammen. Så er det tid til julemiddagen efterfulgt af risalamande med mandelgave. Så synger vi inden vi pakker gaver ud. Det er så hyggeligt og en stille og rolig juleaften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emillia M.

  Så hos min mor, tager vi det vist nok meget stille og roligt. Om morgenen sker der ingenting, vi ser gerne Mickey Mouse julekalenderfilmen som vi har liggende, men den varer kun en halv time. Imens er der folk der render rundt og laver mad til om aftenen, og som du nok kan høre, så er det ikke mig. Om aftenen får vi så den traditionelle mad, bare alt sammen. Medister, flæskesteg, andesteg, brunede kartofler, franske kartofler, kartofler, rødkål, brun sovs og hele molevitten. Så går vi ind i stuen hvor vi alle har hver vores plads, dog ikke fast, men sådan nogenlunde fast, og så deler vi gaverne ud en for en, hvorefter vi pakker gaverne op en for en, imens vi selvfølgelig venter på hinanden. Den yngste starter hjemme hos os. Og efter det, så går vi i seng med et smil på læben ^^

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise Brønnum Friis

  Puha, det var en længere smøre 🙂
  Vores jul er ret traditionel, tror jeg. Vi spiser and og steg, får risalamande og mandelgave. Danser om træet og åbner gaver. Det bedste tidspunkt på juleaften, er når det hele er overstået, glade børn er puttet og man ved dagen har været vellykket og man sidder lige så stille med benene oppe, kigger på træet og gaverne og nyder en irish coffee og mærker trætheden og glæden ved samværet med sine aller kæreste

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid Poulsen

  Vi står op, børnene ser børne tv, mens der er fuld gang i køkkenet fra morgenstunden, hvor anden bliver sat i ovnen. Vi tager sammen i kirken, og får det meste ud af dagen. Vi plejer at tage ud til nogle høje med hele familien og gå en tur med varm kakao på kanden. Når maden er klar spiser vi middag efterfulgt af risalamande. Dansen om juletræet er også en fast tradition, hvor vi alle vælger en sang at synge. Så åbner vi gaver, der ofte er en længere proces. Aftenen sluttes af med kaffe og julekonfekt og småkager.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Vinter

  Vi spiser andesteg og flæskesteg, med masser af brune kartofler og med rødkål. Vi danser om juletræ og vi synger, vi hygger og spiser knas 😉 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi spiser flæskesteg, kartofler, sovs og rødkålssalat. Derefter ris a’la mande med mandelgave. Så går vi alle ud af stuen, undtagen min mand der tænder juletræet. Så danser vi og deler gaver ud. Så ringer vi og takker dem der holder jul andre steder, altså takker for gaver, ikke at de er andre steder. Så kan det godt være vi ser en film sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Lynghøjen

  I min familie pynter vi juletræet den 23 December. Så hygger vi med god brunch den 2t. December og går også gerne en lang tur i skoven. Så hygger vi med eftermiddagskaffe og hjemmelavet konfekt og ser Disney juleshow….så spiser vi julemad dagen ved 18.30 tiden…straks efter maden pakker vi op..og først efter gaverne er pakket op spiser vi risalamande…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne Terp

  vi spiser normalt ved 18-tiden. Får and + flæskesteg + medister, brune, hvide og franske kartofler og brun sovs, rådkål og ribsgele – selvfølgelig risalamande med kirsebærsovs til dessert.
  Når vi er færdige med at spise og der er ryddet op – bliver gaverne lagt ind under træet. Så synger vi en 3 julesange mens der danses om træet. herefter uddeles gaverne én ad gangen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Juleaften hos min mormor & morfar:
  Min mor & jeg kommer som regel i god tid for at hjælpe med borddækning og ligger gaver under træet, mens min mormor er i køkkenet. Når alle er kommet spiser vi både andesteg, flæskesteg, hvide kartofler, brune kartofler, sovs og franske kartofler. Så rydder vi af og så står den på ris a la mande til alle undtagen mig, der får en portion risengrød. Bagefter danser vi om træet, hvor vi skiftes til at vælge sang og til sidst løber vi rundt i hele huset til “Nu er det jul igen” 😀 Så vælger vi hver et sted at sidde, hvor min onkel, min fætter og jeg så deler gaverne ud og så skiftes vi til at åbne, således vi får set hvad alle får fra hvem. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Nørrelykke Petersen

  Vi ankommer hos mine forældre og slæber gaver ind
  Vi ser Disney sjov – min mor og jeg er også lidt i køkkenet
  Der er ofte en julekalender, som skal ses
  Ved 18 tiden spiser vi den dejlige julemad, hygger og snakker, og slutter af med risalamanden
  Vi rydder af bordet, ordner opvask osv
  Gaverne bliver hentet og lagt under træet
  Vi vælger hver en julesang, den yngste starter.
  Så finder min far en gave og giver den til rette vedkommende, som pakker den ud, imens de andre kigger. Og sådan fortsætter vi, indtil der ikke er flere gaver 🙂
  Så nyder vi gaver, får kaffe, slik og hjemmebagte småkager
  Måske spiller vi et spil eller andet med julegaverne
  Vi går i seng

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Vi starter dagen ud med at tage på kirkegården, hvor min mormor og morfar lægger. Der har vi blomster osv med. Derefter tager vi ud til farmor og bytter gaver med min fars side af familien! Så tager vi hjem igen, hvor vi hygger og ser Disney’s juleshow, som jo er en klassiker! Hvis vi føler for det, så tager vi også i kirke, men det er ikke hvert år. Vi spiser julemad (and & flæskesteg hos os), vi spiser risalamande, danser om træet, åbner gaver og hygger derefter. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa Nielsen

  Siden mine forældre blev skilt for 3 år siden, afhænger min juleaften af hvor jeg fejrer jul.
  Lille juleaften (eller første juledag) tager jeg, sammen med mine to jævnaldrende søskende, hjem til den forældre som vi ikke holdte juleaften med, for at hygge 🙂
  Sidste år var jeg hjemme ved min far til jul sammen med mine søskende og min farmor. Jeg har været så sød at invitere mine søskende og jeg hjem til min far til jul igen i år (han havde ingen indvendinger, og var glad vi ville komme), og vi plejer at køre fra Fyns land til Sønderjylland omkring middagstid.
  Derefter plejer vi at bruge eftermiddagen på at hygge os, med at snakke, få styr på julemaden, få pyntet juletræet (min søster og mig står for alt pynteri, det gør die Männer sig ikke så meget i :o)). Som min faste tradition, står jeg får (eller hjælper) at lave en slikskål.
  Vi samles i år derefter alle i køkkenet omkring kl 18, for at hjælpes ad med julemaden – der er ingen af os der har de vilde Masterchef evner – men med lidt samarbejde og hjælp får vi nok en fin julemad ud af det alligevel 😉 I år står den på kalkun og selvfølgelig risalamande til dessert – mandelgaven har jeg sørget for. Derefter vasker vi op og rykker os ind i stuen hvor vi hygger og snakker videre (og spiser slik selvom vi er propmætte!). Vi tænder de levende lys på juletræet, og åbner gaver. Derefter hygger vi videre – måske afprøver vi nye fede gadgets og gøjl, inden vi går i seng. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Vires juleaften er stille og rolig. Vi spiser omkring kl 19 og danser om træet og åbner gaver omkring kl 23

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jessie holmslykke

  Vi er en familie på 6 personer, de mindste ser fjernsyn de ældre spiller pc eller hygger, kl 14 tager vi alle i kirke da min datter synger i kor 🙂 senere spiller vi pakkespil og besøger venner inden vi spiser mad, danser om juletræet og ellers spiser og tykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Olesen

  I år rejser jeg alene til et ski resort i Polen for at holde juleaften

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Nielsen

  Modsat mange andre starter vores juleaften ret sent. Dem, der er gæster kommer først sidst på eftermiddagen, hvor der er kaffe, glögg og te, hvorefter det fantastiske middagsmåltid indtages med god tid til at nyde alt fra rødkålssalaten over de brune kartofler til den vegetariske nøddepostej og så selvfølgelig risalamande! Mh, glæder mig allerede 🙂 Det er da ved at være god aften, før der er ryddet bord, og folk har slået maver. Så tændes træet, der synges falsk og glad til et lille dusin julesange. Og først herefter sættes småkager og konfekt frem, og der deles gave ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Jørgensen

  Vi hygger og så hygger vi lidt mere ❤️

  Vi holder en ganske tradionelt jul, vi krydder bare den 24 med endnu mere hygge og kærlighed❤️ Det bedste ved julen er at vi har en masse kvalitets tid med dem vi elsker ? Mange stresser i julen og generelt i dec, vi kalder december for kærlugheds måneden, måneden hvor vi har tid til at hygge og give kærlighed ❤️

  PS hvor lyder æselmælk bare spændende ? Vil fluks Google produkterne ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline Stadsbjerg

  Fra d. 23.-24. sover min familie i stuen, så vi vågner op sammen i et virvar af dyner, puder og hinandens fødder i hovedet. Det er skørt at vi stadig gør det, da min yngste bror er 16, og min far altså er 51. Anyways.
  Vi tager hen til min bedstemor og bedstefar ved middagstid, hvor min mors bror og hans familie også kommer. Der spiser vi frokost sammen, og udveksler gaver til om aftenen. De tager hjem om eftermiddagen, imens os børn (den yngste er 16, jeg er 22) ser Disneys Juleshow, og de voksne laver mad og fikser alt det sidste, nogle tager også i kirke. Om aftenen spiser vi sammen, og så læser min bedstemor en julehistorie, imens min bedstefar går ind i den anden stue, hvor juletræet er, og tænder lysene på træet. Når historien er slut, lukker han døren op til stuen, og vi får alle træet at se for første gang. Så synger vi måske fem sange om juletræet. Herefter læser min bedstefar et juledigt han har skrevet, som også er en slags skattekort til, hvor nogle af gaverne er gemt. Når de er fundet, er det tid til at pakke gaver op. Sådan er det ALTID, og jeg kunne ikke undvære det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene Høj

  I år skal vi holde jul hos svigerforældrene sammen med svoger, svigerinde, nevø og niece. Vi plejer at tage af sted omkring middagstid, hvor vi hygger og hjælper til med maden. Af hensyn til børnene spiser vi ca. kl. 18. Når vi har spist and, flæskesteg og risalamande, er det tid til at danse og synge omkring juletræet og dernæst gaver. Vi holder hårdt på at der kun bliver pakket en gave og af gangen, så vi kan følge med i, hvad børnene får. Men det kan godt være svært med 4 frådende børn under 7 år. Mens vi pakker gaver ud, snolder vi med nødder, slik og frugter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene R

  Vores jul er meget traditionel, vi starter med at spise både flæskesteg, and og risalamande, og så danser vi om juletræet. Derefter pakker vi gaver op, og så sidder vi og hygger inden vi går i seng 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla A

  Vi starter med at spise fælles frokost, inden vi gør os klar og tager i kirke. Herefter hygger vi lidt, inden vi spiser and med det hele omkring klokken 18. Når vi har spist risalamande, danser vi om træet og skiftes til at åbne en gave. Til sidst spiser vi julegodter og snakker om vores skønne gaver. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Juleaften hjemme hos min familie starter om eftermiddagen hvor vi spiller pakkeleg. Så spiser vi julemiddag, hvor vi spiser gås. Efter aftensmad synger vi sange og åbner gaver. Til sidst spiser vi risalamande til dessert 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica Figgé Jensen

  Vi starter ved middagstid, hvor vi får risengrød 🙂 Derefter hygger vi, ser Disneys juleshow, leger, evt. går en tur. De små børn får en gave, som de kan lege lidt med, fordi de går tit kold kort tid efter aftensmaden. Nu er det vist efterhånden kun mig der har små børn, som er 3 og 1 år. Min bonussøn er 9 år og min søsters og svogers børn er 10, 12, 15, 16, 19. Til aften får vi for det meste flæskesteg med hele svineriet 🙂 Mums. Nogle gange får vi kalkun eller and, men for det meste som ekstra. Til dessert min mors risalamande og den er bare god. Jeg er ligeglad med mandlen, bare jeg kan få den risalamande 😉
  Vi danser altid om juletræet og slutter altid med Højt fra træets grønne top. Derefter finder vi terninger frem og slår 6’ere om at finde pakker, så hvis man får en 6’er, så skal man finde en pakke, som ikke er til en selv og der bliver først slået videre, når gaven er pakket op. På den måde kan vi alle følge med i hvad alle får og fra hvem. Før i tiden var det et frygtelig kaos, hvor alle pakkede masser af gaver op, men specielt med børnene vidste vi ikke hvem de fik de forskellige pakker fra.
  Derefter spiller vi gerne et brætspil. Der er for det meste mere end en mandelgave og den ene er altid et brætspil 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maibritt jeppesen

  først spiser vi lækker mad. Så bliver vasket det værste op og så kommer der ris ala mande på bordet. når vi har spist det og fundet 1(!) vinder så vasker nogle op efter det mens andre (mig) lægger gaver under træet. Tidligere blev der så danset om juletræet hvor alle vælger deres yndlingssang der skal synge, men nu hvor alle er voksne bliver der sunget 1 sang siddende i sofaen. Efter det pakker vi gaver op 1 af gangen så alle kan se hvad alle har fået og vi slutter aftenen af med en kop kaffe og lidt hygge snak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninna Pedersen

  Vi starter med af spise and og flæskesteg, så er det tid til risalamande med gave til den som får mandlen. Så er det rundt og juletræet. Til sidst er det gave åbning en efter en. Tror min juleaften er
  Meget normal ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  24. December starter vi altid dagen med at pynte juletræ. Derefter ser vi julefilm imens vi spiser morgenmad. Senere på dagen begynder forberedelserne så til aftenens måltid og gaverne lægges under træet. Mellem Juleanden og ris ala manden spiller vi altid pakkespil og går en lille tur imens nogle tager opvasken. Efter pakkespil deles der så gaver ud og resten af aftenen hygges der med dem og familien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yvonne i

  Det lyder godt nok spændende ❤️
  Hos os går hele formiddagen men klargøring af kalkun og steg.
  Juletræet pyntes af vores store piger mens fjernsynet kører i baggrunden..risengrød til middag.
  Hygge og pynt af bord om eftermiddagen. Ellers er det stille og roligt om aftenen..
  Go mad med hele svineriet ? Og risalamande
  Hvis man ellers kan spise noget til kaffen er det skik med en mandelkage med chokoladeganache

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny Clausen

  Æselmælk det lyder spændende 🙂
  Juleaften ses vi ca kl. 15… hygger slapper af ser disneys juleshow, så spises der, danses om træet, pakkes gaver op og til sidst hygge og ris ala mande 🙂 Så tror det er meget traditionelt som vi gør 🙂
  glædelig jul 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina H

  For mig er juleaften altid en meget traditionsrig dag.
  Jeg starter min morgen med at løbe en lille tur – det er så fint at observerer stemningen i byen. Herefter gør jeg mig klar til at tage hjem til mine forældre sammen med min kæreste. Vi spiser altid en dejlig julefrokost sammen med dem og min bror og hans kæreste. Derefter er der plads til hygge på sofaen, mens min mor starter forberedelserne til aftenens menu, and og flæskesteg samt et vel af lækkert tilbehør 😀 Når kl. rammer 17.00 plejer vi at gøre os klar til kirke. For mig er det en rigtig fint tradition – man kommer så fint i julehumør og får sagt glædelig jul til de personer, man møder.
  Kl. ca. 18.30 nyder vi vores aftensmad. Vi kan ofte godt bruge et par timer rundt om bordet inden vi går i gang med at danse om juletræ. I forbindelse med gaveuddelingen har vi en fast tradition. De mindste starter med at vælge en gave og giver vedkommende den. Herefter skal vedkommende, der fik en gave vælge en ny og så fremdeles. Det er en super hyggelig måde at dele gaver ud på. Når vi er færdige med julegaverne, finder min far juleosten frem – her er der tale om en rigtig gammel én, som min far og storebror altid får på et stykke ristet rugbrød over en juleøl. Min mor og jeg plejer at slutte af med en kop kaffe. Nu plejer klokken at være ca. 01.00, hvilket betyder, at vi er godt trætte 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Bille

  Vores juleaften er meget traditionel. Første spiser vi andesteg efterfulgt af risalamande. Når der er taget af bordet synger vi sange og så er det gavetid. Når der er pakket op plejer børnene at lege med deres gaver og de voksne får kaffe, en kold øl eller hvad man nu lige har lyst til

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  I år skal jeg for første gang holde hos svigerfamilien, de plejer kun at være 4 og får and og ris’a’la’mande. ?
  Jeg har fået lov til at byde ind med en lille flæskesteg (i min familie har der altid været mindst 2 slags kød – og rigeligt af det, vi er vist lidt nogle bonderøve) samt varme Chips.???
  Vi starter ud med at tage i Kirke, det er mange år siden jeg sidst har gjort det, og det har jeg altid gerne ville. Dernæst er der Disney’s Juleshow, det er simpelthen ikke jul uden.????
  Masser af konfekt og hjemmebag, så middag og derefter dessert og åbning af gaver. Der er ingen små børn (endnu), så vi skal bare åbne gaver i ro og mag, og med masser af god rødvin, uden at synge eller fise rundt om træet.????
  Jeg glæder mig helt vildt, jeg elsker julen og glæder mig altså lige fra januar.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria Rønne

  Juleaften holdes normalt sammen med mine forældre og bedsteforældre. Min bedstemor sørger som regel for anden (og andet mad såsom brune kartofler) og risalamande. Den, der får mandlen, får en gave med hjemmelavede karameller, som min mor og jeg har lavet.
  Så først spiser vi, så får vi risalamande, derefter synger vi julesange og så pakker vi gaver op 🙂 Sådan har min juleaften forløbet i mange år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten Aakerman

  Vi går ofte i kirke om eftermiddagen, Ser Disney juleshow. Spiser flæskesteg og and med det hele og ris Alamande til dessert. Der danses og synges lidt og der bliver pakket gaver op bagefter. Halvvejs er der kaffe og slik

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Nyegaard

  I min familie er vi min mand og vores 2 døtre på 8 og 11 år. I år får vi juleaften besøg af min bror og min mor. Vi skal traditionen tro have andesteg. Derefter ris ala mande med mandel og dertil hørende gave. Der er som regel 2 mandelgaver og den sidste rafler vi om. Men de voksne rydder af, lægger børnene gaverne under træet og tænder lysene.
  Så er vi klar til at danse om juletræet.
  Nu hvor børnene er blevet ældre tager vi os god tid med udpakningen og deler bare én pakke ud af gangen og kigger hvad der bliver pakket op.
  Når alle gaverne er pakket op, laver jeg kaffe og konfekt/snolder fad og piller nogle appelsiner.
  Så hygger vi til vi ikke orker mere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sam Madeleine Athena Conradsen

  Min juleaften er knapt så spændende og heller ej fyldt med traditioner .. I år er vi blot min mor, hendes kæreste, hans far og jeg, som egentligt er boligløs og havde droppet at holde jul. Derudover kommer en af mine venner, som ellers skulle sidde alene, da der er sket et dødsfald i familien og deres jul lidt er ‘aflyst’, fordi hans mor skal til Færøerne og have styr på dette familiemedlem. Min mor plejer at lave Cülottesteg med flødekartofler, for det er en af mine livretter og synes vi faktisk er langt lækrere end flæskesteg, men hendes kæreste laver mad i år, så det bliver muligvis den traditionelle flæskesteg. Vores juletræ er i plast og vi hverken synger eller går op i det med gaverne (som jeg ikke kan huske hvornår jeg sidst rigtigt har fået til jul), så det bliver højst sandsynligt blot noget lækker mad og så smutter min ven og jeg måske i byen – det har jeg faktisk aldrig før været på juleaften, men altid kendt mange andre der gjorde. Mine forældre plejer blot begge at bo så langt ude på landet, at det faktisk har været umuligt, men nu bor min mor med sin kæreste, tættere på byen 🙂

  xoxo

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Aarre Dalsgaard

  Vi står op til nissegaver (han kommer adventsøndage og juleaftensdag, da mine drenge er store -10 & 13år) Det er oftest en tids-sluger-gave ala dvd eller brætspil. SÅ hygges der med morgenmad og gaverne. Maden forberedes. Vi tager pænt tøj på og tager i kirke kl.14.30. Derefter spiller vi altid brætspil, da det er skide hyggeligt og tiden forsvinder mellem fingrene 😉 Så er det tid til lækker lækker julemad. Derefter tænder far juletræet, vi andre kommer og siger ihh & åhh. Der danses en 5-6 sange, derefter tager yngstebarn den første gave og deler ud af. Vi tager én gave af gangen, så alle kan se, hvad der gives og fra hvem 😀 Når alle gaverne er pakket op, så spiser vi ris a la mande og får konfekt, imens vi hygger. Det var den jul 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi starter med at mødes allesammen, så tager vi i kirke, begynder på maden, gør os klar og omkring kl 18. spiser vi omkring 20.30-21 danser vi om juletræet og kommer julegaverne under, så skiftes vi til at finde en pakke til en anden og ser pakken blive pakket op – vi er som regel færdige omkring midnat derefter kommer chokolade, småkager og kaffe på bordet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Jensen

  Vi mødes som regel allerede ved 15-16 tiden og starter med at spille pakkeleg og snakker og hygger. Så spiser vi julemad – det går der jo snildt et par timer med – hvorefter vi danser om juletræet (3-4 sange, 2 første og sidste vers ?) og pakker derefter gaver op én efter én så alle ser hvad man får ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Ørum

  Vi starter med hyggelig morgenmad og morgengaver,bagefter tager vi en tur i skoven alle mand.
  Eftermiddagen går med forberedelse af maden,disneyshow,diverse julekalendere og borddækning.
  Vi plejer at mødes ved 17 tiden og klokken 18 går vi til bords.
  Efter maden og inden risalamanden spiller vi pakkespil,hvor alle har nogle gaver med og intet spiseligt.
  Efter risalamanden danser vi om juletræet og der bliver serveret kaffe og knas,som bliver indtaget i mens vi får gaver.
  Vi pakker kun 1 gave op ad gangen og den som har fået gave må give den næste 🙂
  Det er nok i store træk vores juleaften

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zenia Nissen

  Vi skal for første gang i år holde jul herhjemme, os 4 og så kommer min mor måske. Så vi på den måde kan skabe og lave vores egne traditioner.
  Men vi skal have and til vores julemiddag. Derefter tænker jeg at vi bare skal hygge, måske med nogle bøger eller hvad vi finder på, den yngste er 18 mdr. Så det skal lige tilpasses efter hende. Ellers så skal vi ha’ risalamande, vi tænker vi får en anden til at købe en mandelgave til os så vi ikke ved hvad der er i. Pigerne får en lille pose et-eller-andet. Og så skal vi også ha’ åbnet gaver. Den lille kommer meget tidligt i seng normalt, så er spændt på hvor længe hun kan trækkes til jul. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  I min familie starter vi alle med at gå i kirke i den lille landsby, hvor jeg kommer fra. Jeg har sunget i kirken i 10 år efterhånden (10års jubilæum i år! Weeeuh??) så der er ikke jul uden. Efter kirken står den på flæskesteg, hvorefter vi går en tur og får lidt luft, så der er plads til ris a la mande. Og SÅ skal der findes mandel ??
  Efterfølgende skal der danses om juletræet og her er det lidt en tradition at det lyder af H…… til hg drengene tænder og slukker lyset i ren kedsomhed ?. Vi slutter altid af med ‘nu det jul igen’ og løber rundt i hele huset hurtigere og hurtigere. Det kan tit være reeeeet så farligt i strømpebukser på trægulv ?
  Endelig skal vi til gave oppakning ???????? Er totalt gavesyg, så jeg glæder mig altid til pakkerne. (Tit mere end de små børn, -så er det sagt!)
  Heldigvis bor jeg ikke hjemme mere, men før måtte de gemme mine pakker mellem forskellige familiemedlemmer, det skal da også siges, at jeg hver år har været rundt i butikkerne for at se hvilket slags papir de bruger, så når de kommer under træet kan jeg for det meste se, hvor jeg er fra ?? jeg indrømmer det!!! Og ja, jeg køber også gaver til mig selv pakker dem ind og putter dem under træet ? Vi pakker en pakke op ad gangen, i år er vi 8, så det er hyggeligt! Efter pakkerne plejer vi at spise noget slik, høre musik eller se en julefilm. Åh jeg ELSKER jul ??

  Glædelig jul til dig Mia ☺️ (Og alle andre)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis Rye Jensen

   Vi har 3 børn med autisme, så vi laver de samme ting hvert år.
   Vi starter med at spise and/kalkun med brune kartofler, rødkål og god sovs.
   Derefter får vi ris ala mande med kirsebær sauce, og selvfølgelig også en mandel gave.
   Vi har den tradition at man ikke, lige med det samme fortæller at de har fået manden.
   Så bliver der taget af bordet og sat i opvaskemaskine og imens bliver juletræet sat frem og julegaverne bliver lagt under træet.
   Så vælger vi hver en julesalme som vi synger.
   Så bliver kaffen hentet, og sodavand, samt de hjemmelavet julegodter sat på bordet.
   Så bliver der delt gaver ud, vi pakker gaverne op på skift, så vi alle kan se hvad der er i gaverne.
   Så går ungerne gerne hver til sit, og vores ældste datter og svigersøn skal finde en bus så de kan komme hjem.
   Min mand og jeg, vi slutter som regel af med at sidde, med et lille glas, mens vi kigger på flammerne i kaminen og snakke om hvad vi så skal lave næste år

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekalender låge | 8. december