Batiste | Tørshampoo

Negle stamping | How-to guide

How-to stamping guide
Det er ikke særlig længe siden jeg sad og bandede stamping langt væk. Jeg så altid så mange fine negle med stamping og ih hvor var det nemt for andre, men hvorfor kunne jeg ikke? Når man ikke lige er den vildeste til frihånds tegning ville det nu være rart at kunne stampe og lave fine mønstre en gang imellem for, at peppe en almindelig lak op.

For noget tid siden gav jeg det et forsøg mere og søgte så på youtube videoer med stamping igen. Jeg sad og så videoer med stamping for begyndere. Pludselig så jeg en video med en der havde en klistret stamper. Det havde jeg aldrig set. Jeg troede kun der fandtes de hårde slags. Jeg jublede lidt og fandt gejsten frem igen og bestilte så en squishy stamper fra eBay og en billig stamping plade derfra til at begynde med, i tilfælde af det ville gå galt igen.

Det fungerede fra første gang og jeg er så glad for at kunne stampe og kan næsten ikke få nok nu! Efterfølgende har mange spurgt hvordan man gør og hvordan jeg pludselig fandt ud af det. Det skal dette indlæg handle om.

Det skal man bruge:
? Squishy stamper. Her vil jeg anbefale min favorit MoYou Sticky stamper

? Stamping plade. Jeg vil helt klart foreslå MoYou London plader

Neglelak til at lægge som base på neglen. Her bestemmer man fuldstændig selv

? Neglelak til at stampe mønsteret med. Fx Metallic lakkerne fra Depend

Liquid tape til huden rundt om neglene så man undgår overskydende lak

? Acetone eller oliefri neglelak fjerner til at rense skraber og plade med

? Tape eller fnugrulle til at fnugge stamperen fri for lak efter brug

How-to stamping guideFremgangsmåde:
Start først med at ordne dine negle så de er klar til lak og stamping. Sørg for de er filede, neglebåndende er peelede og skubbet tilbage og sidst huske at affedte neglen med acetone eller CND Scrub Fresh så der ikke er olie eller rester af snavs på neglene. NU kan man så starte med at lægge ens base lak på alle neglene. Tag fx en sort farve. Det går man aldrig galt i byen med. Herefter venter man selvfølgelig lige til det er tørt. Nu kan stamping processen for real gå igang:

1. Tag den lak du vil bruge til at stampe mønsteret med og mal et tyndt lag over det design du vil bruge. Her har jeg brugt en sølv metallisk lak fra Depend.

2. Skrab over mønsteret med skraberen, så det overflødige lak forsvinder. Tryk stamperen direkte ned på mønsteret eller rul den over. Det er lige med at finde en teknik der dur for en selv.

3. Kig på stamperen og se om mønsteret er fuldstændig overført som her. Eventuelt rester rundt omkring kan hurtigt fjernes med en vatpind med lidt acetone på. Men man skal være lidt hurtig.

4. Stamp direkte og lige ned på neglen og fjern stamperen igen. Så burde mønsteret være overført til neglen. Nedenfor kan I se de første forskellige resultater på mine egne negle da jeg endelig fangede fidusen.


Når man har stampet færdig på den første negl, tager man lige et stykke tape eller en fnugrulle og kører over stamperen, så overskydende lak er fjernet. Nogle bruger også acetone, men tape/fnugrulle er mest skånsomt for stamperen, så puden ikke går i stykker. 🙂 På stamping pladen og skraberen kan man bruge en vatrondel med acetone på og fjerne overskydende lak. Og ellers så gentager man bare stampingen på de resterende negle.

HVIS ens stamper måske ikke overfører designet så godt, kan det være den lige skal files lidt med en fil. Det sker der intet ved, men man skal bare gøre det meget nænsomt! Kunne guiden bruges?

14 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Batiste | Tørshampoo